Pad tot huidige pagina

Fermenteren is weer hip! Hoe doe je dat thuis met groenten?

workshop_inmaken_sept_22.jpeg

Fermenteren is weer hip! Hoe doe je dat thuis met groenten?

14 september 2024, 12.00 - 13.30 uur

Wat

Naast dat je zo je groenten langer kunt bewaren en dus niet hoeft weg te gooien, weten ook steeds meer mensen dat gefermenteerde producten super gezond zijn. Doe je mee?

Meer informatie


Fermenteren is eigenlijk het gecontroleerd laten bederven van voedsel. Wie fermenteert, transformeert de gezonde bacteriën op een bestaand product samen met de bacteriën uit de omgeving tot iets anders. De bacteriën zetten de koolhydraten (suikers) van het product om in zuren of alcohol. 
Tijdens deze workshop leer je groenten (uit de groentepluktuin) te fermenteren.

Categorie

Duurzaam en milieu

Doelgroep

Volwassenen

Locatie

zaal Groene Griffioen

Adres

Lange Muiderweg 18a

Bezoek website

https://www.versaandevecht.nl/agenda

Toegankelijkheid

ja

Terug naar evenementenkalender