Fermenteren is weer hip! Hoe doe je dat thuis met groenten?
Fermenteren is weer hip! Hoe doe je dat thuis met groenten?
14 september 2024, 12.00 - 13.30 uur
Wat
Naast dat je zo je groenten langer kunt bewaren en dus niet hoeft weg te gooien, weten ook steeds meer mensen dat gefermenteerde producten super gezond zijn. Doe je mee?
Meer informatie
Fermenteren is eigenlijk het gecontroleerd laten bederven van voedsel. Wie fermenteert, transformeert de gezonde bacteriën op een bestaand product samen met de bacteriën uit de omgeving tot iets anders. De bacteriën zetten de koolhydraten (suikers) van het product om in zuren of alcohol.
Tijdens deze workshop leer je groenten (uit de groentepluktuin) te fermenteren.
Categorie
Duurzaam en milieu
Doelgroep
Volwassenen
Locatie
zaal Groene Griffioen
Adres
Bezoek website
https://www.versaandevecht.nl/agenda
Toegankelijkheid
ja