Pad tot huidige pagina

Duurzaamheidsmarkt

20220917_131929.jpg

Duurzaamheidsmarkt

4 november 2023, 12.00 - 16.00 uur

Wat

Kom naar de duurzaamheidsmarkt op 4 november en ontdek hoe u een positieve bijdrage kunt leveren aan een duurzame toekomst! Bijvoorbeeld hoe u met een aantal simpele aanpassingen uw huis energiezuiniger kunt maken. Bent u erbij?

De duurzaamheidsmarkt is op 4 november tussen 12.00 en 16.00 uur in en om het Stadsloket Oost (Oranje Vrijstaatplein 2).

Op de markt delen duurzaamheidsexperts, organisaties, ondernemers en bewoners hun ideeën, projecten en praktische tips met bezoekers en met elkaar. Zo zijn het Repaircafé, Jungle Amsterdam en de Fixbrigade, de Buurtcampus, MeerEnergie en andere energiecoöperaties aanwezig. Van energie en biodiversiteit tot duurzaam voedsel en het hergebruiken van spullen en middelen, alles komt aan bod!

Markt
U kunt vragen stellen aan professionals van verschillende organisaties en langs marktkramen van initiatieven en organisaties uit stadsdeel Oost struinen. De energiecoach van stichting !Woon staat klaar om praktische tips te geven over verduurzamen en energiezuinig wonen. Ook kunt u informatie krijgen over het vervangen van uw gasfornuis door elektrisch koken met inductie.

Presentaties
Er zijn verschillende presentaties. Bijvoorbeeld over de duurzame staat van de Indische Buurt of over ‘Energie uit water’. Bestuurder Rick Vermin geeft een duurzaamheidspresentatie tussen 13:00 en 13:30. Er wordt van 14:00 tot 15:00 een inspiratiesessie gegeven over klimaat en gedrag door Tessa Kramer, klimaatburgemeester. Voor deze inspiratiesessie met Tessa kunt u zich aanmelden door te mailen naar: n.neeskens@amsterdam.nl

Vanaf de duurzaamheidsbakfiets wordt informatie gedeeld over het verduurzamen van uw woning en er wordt hulp aangeboden bij het aanvragen van subsidies. Wilt u liever met een bestuurder of klimaatburgemeester in gesprek? Dat kan ook!

Aanmelden kraampje
Heeft u zelf ook een idee voor een duurzaamheidskraampje? Deel uw ideeën en inzichten met andere en meld u aan voor een kraampje. Er zijn nog plekken beschikbaar. Aanmelden kan via deze link: https://surveys.enalyzer.com/survey/linkindex?pid=db3d2q2b

Naast de vele leerzame kraampjes die veel inzicht bieden in duurzaam denken en duurzaam doen, is er natuurlijk ook plek voor vermaak! U kunt op de duurzaamheidsmarkt ook genieten van filmvertoningen, eten, drinken en kunst.

De markt vindt plaats tijdens de Nationale Klimaatweek van 30 oktober t/m 5 november 2023. Tijdens deze week moedigen we iedereen extra aan om iets te doen aan een beter klimaat. U bent van harte welkom.

Hopelijk zien we u 4 november op het Oranje Vrijstaatplein!

Categorie

Informatie- en participatiebijeenkomsten

Locatie

Stadsloket Oost

Adres

Oranje Vrijstaatplein 2, Amsterdam

Toegankelijkheid

Ja

Meer informatie

Toegang tot de duurzaamheidsmarkt vereist geen aanmelding.
Aanmelden voor een eigen kraampje kan via de volgende link:
https://surveys.enalyzer.com/survey/linkindex?pid=db3d2q2b

De inspiratiesessie over klimaat en gedrag met klimaatburgemeester Tessa Kramer tijdens de duurzaamheidsmarkt vindt plaats van 14:00 tot 15:00 uur. Als u wilt deelnemen aan deze sessie, kunt u een e-mail sturen naar n.neeskens@amsterdam.nl. Het is geheel kosteloos en we verwelkomen uw deelname!

Terug naar evenementenkalender