Pad tot huidige pagina

Open Monumentendag: Rondleiding over De Gouden Leeuw en Groenhoven

ganzenhoef.jpg

Open Monumentendag: Rondleiding over De Gouden Leeuw en Groenhoven

9 september 2023 - 10 september 2023, 14.00 - 17.00 uur

Wat

Deze woontorens in een parkachtige omgeving laten goed zien wat de oorspronkelijke idealen van de Bijlmer waren. Auto’s zijn verbannen naar bijbehorende parkeergarages en glazen binnenstraten verbinden de verschillende onderdelen. Collectieve ruimten bieden de bewoners gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Architect en stedenbouwkundige Wouter Pocornie is geboren en getogen in de Bijlmer, in de flat Groenhoven. Tijdens deze rondleiding deelt hij samen met andere experts de nodige ins en outs en biedt perspectieven op de context van deze nieuwe monumenten in Ganzenhoef.

De rondleiding is van 14:00uur tot 17:00 uur. Het startpunt is metrostation Ganzenhoef.

Categorie

Kunst en cultuur

Locatie

Metrostation Ganzenhoef

Adres

Ganzenhoef 1, Amsterdam