Pad tot huidige pagina

Informatiebijeenkomsten uitstootvrije zones en aanscherping milieuzone

Informatiebijeenkomsten uitstootvrije zones en aanscherping milieuzone

scooter_940x415.jpg

18 september 2023, 18.00 - 21.00 uur

Wat

Van 11 september tot 23 oktober kan iedereen reageren op de plannen over de nieuwe uitstootvrije zone voor brom-snorfietsen en de aanscherping van de milieuzone voor dieselpersonenauto's. Dit kan online via amsterdam.nl/inspraak, per post of fysiek tijdens een van de inloopavonden in uw stadsdeel. Tijdens de inloopavonden kunt u ook informatie krijgen over de uitstootvrije zone die voor de pleziervaart vanaf 2025 ingaat in het centrumgebied.

Amsterdam werkt in stappen aan een stad waar verkeer rijdt en vaart zonder uitstoot van schadelijke stoffen. Er worden daarom vanaf 1 januari 2025 uitstootvrije zones ingevoerd. Het gaat om voertuigen die per 2025 nieuw op kenteken worden gezet, en de regel geldt niet voor personenauto’s. De uitstootvrije zones gaan voor taxi’s, bestel- en vrachtauto’s gelden binnen de Ring A10, voor brom- en snorfietsen binnen de bebouwde kom en voor pleziervaart in het centrumgebied. Ook wordt de milieuzone voor dieselpersonenauto’s strenger.

Voor meer informatie over de nieuwe maatregelen kunt u de webpagina amsterdam.nl/uitstootvrijvervoer raadplegen.

Categorie

Informatie- en participatiebijeenkomsten

Locatie

Stadsloket Noord

Adres

Buikslotermeerplein 2000, Amsterdam

Bezoek website

http://amsterdam.nl/uitstootvrijvervoer

Toegankelijkheid

ja

Meer informatie

Schone lucht is belangrijk voor de gezondheid en het klimaat in de stad. Verkeer is een belangrijke bron van luchtvervuiling. Daarom zijn er al milieuzones voor vervuilende voertuigen in Amsterdam en voeren we nu ook uitstootvrije zones in. Door vieze lucht in de stad leeft de gemiddelde Amsterdammer ruim 11 maanden korter en rookt deze ongeveer 4,4 sigaretten per dag mee. Daarom werkt de gemeente aan het verder verbeteren van de luchtkwaliteit in de stad. Met uitstootvrije zones vanaf 2025 voor stadslogistiek, brom- en snorfietsen, taxi’s, passagiersvaart en pleziervaart leveren ondernemers, bezoekers én bewoners hier allemaal een bijdrage aan. Ook verminderen we met een overstap naar uitstootvrij vervoer de CO₂ -uitstoot en geluidsoverlast in de stad.

Terug naar evenementenkalender