Pad tot huidige pagina

Spreekuur voor economisch daklozen

Wegwijssalon 940x415

Spreekuur voor economisch daklozen

28 juni 2023, 17.30 - 20.00 uur

Wat

Economisch daklozen zijn mensen zonder woning, maar wel met een inkomen. Ze zijn dakloos geworden door bijvoorbeeld verlies van hun baan of een echtscheiding. De WegWijsSalons in Nieuw-West hebben een spreekuur voor deze groep mensen.

Categorie

Werk en inkomen

Locatie

Daadkr8

Adres

President Allendelaan 719, Amsterdam

Meer informatie

Het spreekuur is op woensdagavond van 17.30 tot 20.00 uur bij Daadkr8, President Allendelaan 719. Het aantal Amsterdammers dat met spoed een woning zoekt neemt toe. Een groot deel bestaat uit economisch daklozen. Jamal Mechbal is projectleider WegWijsSalons in Nieuw-West: “De gemeente ziet economisch daklozen als mensen die zichzelf kunnen redden. Omdat ze bijvoorbeeld een baan hebben, of geen last hebben van een verslaving of psychische problematiek. Daardoor kunnen ze niet terecht in de daklozenopvang. Maar iedereen die geen huis heeft, is natuurlijk wel dakloos. En heeft daarom recht op ondersteuning bij de zoektocht naar een eigen plek.”

Avondinloop
De WegWijsSalons in Nieuw-West hebben een avondspreekuur waar economisch daklozen informatie over hun mogelijkheden kunnen krijgen. Mechbal: “Door het grote woningtekort in Amsterdam komt het vaak neer op het zoeken naar een woning buiten de regio. Zo hebben we laatst een pas gescheiden man kunnen helpen aan een huurwoning in Eindhoven.”

Buurtteam
De WegWijsSalon is een samenwerkingsverband met verschillende partners vanuit Buurtteam Amsterdam Nieuw-West. Bij het Buurtteam kunt u terecht voor gratis hulp bij vragen over geld, zorg, ontmoeten, wonen, gezondheid, werk en veiligheid.

• Telefoon: 020 667 5100
• E-mail: info@buurtteamamsterdam.nl

Terug naar evenementenkalender